Telefonska

+386 (0)31 619 689

Email

tamara.komocar@gmail.com

Delovni čas

Pon - Pet: 7AM - 7PM

Običajna depilacija

Gre za depilacijo dlačic, ki silijo iz hlačk. Ženske odstranijo minimalni del dlak, postopek pa se imenuje običajna bikini depilacija. Ženske, ki se odločijo za tako depilacijo, so ‘pridna dekleta’ , ki se ne želijo odpovedati naravni lepoti. 

Francoska depilacija

Zelo je podobna običajni depilaciji, vendar odstrani nekaj več dlačic na predelu prepon.

Strip depilacija

Strip depilacija je zelo popularna depilacija, pri kateri se odstranijo vse dlačice, z izjemo tanke črtice. Moškim je še posebej všeč, tako pogled na tanko črtico kot tudi otip. 

Brazilska depilacija

Zadnja leta postaja vse bolj popularna. Pri brazilski depilaciji odstranijo vse dlačice, je dokaj boleča, po končanem postopku pa se ženska počuti svobodno in lahkotno. Za brazilko se odločijo ženske, ki so svobodne in neobremenjene. 

Ker kožo po odstranitvi dlačic spremljata blaga bolečina in pekoč občutek, se vsaj 48 ur izogibajte tesnim oblačilom.
Ker kožo po odstranitvi dlačic spremljata blaga bolečina in pekoč občutek, se vsaj 48 ur izogibajte tesnim oblačilom.FOTO: iStock

Štirje triki za nebolečo bikini depilacijo

Nadležnih dlačic na intimnih predelih se lahko za nekaj tednov znebimo z voskanjem. Čeprav gre za dokaj boleč postopek, ob rednem ponavljanju strah in bolečina nekoliko izgineta, vseeno pa odstranjevanje dlačic na tovrsten način nikoli ne bo prijetno. Ponujamo vam nekaj nasvetov, ki vam bodo prihranili nepotrebno bolečino.

Očistite kožo!

Pred depilacijo je priporočljivo, da kožo dobro očistite in odstranite odmrle celice. Na ta način se bo vosek dobro prijel in uspešno odstranil dlake. Postopek čiščenja in pilinga opravite najpozneje dan pred depilacijo.

Dihanje je pomembno!

Mnoge ženske med odstranjevanjem dlak zadržujejo dih, saj se bojijo bolečine. To depilacijo naredi še bolj bolečo, saj možgani ne dobijo kisika, posledica pa je večja občutljivost. Najbolje je, da vdihnite, ko nanesete vosek, in izdihnete, ko potegnete trak. Poskusite kontrolirati dihanje in s tem premagajte bolečino.

Mnoge ženske med odstranjevanjem dlak zadržujejo dih, saj se bojijo bolečine.
Mnoge ženske med odstranjevanjem dlak zadržujejo dih, saj se bojijo bolečine.FOTO: iStock

Ne depilirajte se med menstruacijo!

Znano je dejstvo, da je koža žensk med menstrualnim ciklusom bolj občutljiva kot sicer. Najbolje je, da se za depilacijo naročite po menstruaciji ter se na ta način izognete občutljivosti in s tem tudi bolečini. Ženske naj bi bolečino najbolje prenašale med tretjo in peto uro popoldne.

Zaprite pore z ledom!

Po voskanju si na depilirano območje položite paket ledu. Na ta način je manj možnosti, da bo koža videti razdražena in rdeča. Zelo pomembno je tudi, da led zavijete v brisačo ali kakšno drugo mehko tkanino, da voda in vlaga ne prideta v stik s kožo. Led na koži pridržite največ 20 minut, saj je to dovolj, da dosežete zaželen učinek. S tem boste zaprli pore, ki so bile zaradi odstranjevanja dlak odprte.

Previdno po voskanju

Ker kožo po odstranitvi dlačic spremljata blaga bolečina in pekoč občutek, se vsaj 48 ur izogibajte tesnim oblačilom. Spodnje hlačke naj bodo bombažne in udobne, poskrbite tudi, da bodo vedno suhe in čiste. Če se aktivno ukvarjate s športom, se v suha oblačila oblecite takoj, ko je to mogoče. Razdražena koža je še dovzetnejša za različne okužbe, ki lahko privedejo do zdravstvenih težav.

Nega

Razdraženo kožo pomirite z gelom aloe vere ali mazilom, ki ga mame uporabljajo pri previjanju otrok (mazilo za razdraženo otroško ritko). Izogibajte se parfumiranim milom in agresivni kozmetiki. Vsak teden pa lahko na predelu bikini linije izvedete tudi nežen piling, s katerim se boste izognili vraščenim dlakam.